Smaki Regionów 2025 to wyjątkowe wydarzenie, które przez trzy dni gromadziło miłośników regionalnej kuchni i lokalnych produktów. Na Międzynarodowych Targach Poznańskich odwiedzający mogli odkrywać autentyczne smaki Polski, degustować tradycyjne wyroby i spotykać się z producentami.
W programie targów znalazły się pokazy kulinarne, warsztaty dla dorosłych i dzieci oraz liczne konkursy promujące najlepsze produkty regionalne. To także przestrzeń wymiany doświadczeń i edukacji o znaczeniu lokalnego dziedzictwa kulinarnego.
Na stoisku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Odpoczywaj na wsi” można było zapoznać się z szeroką ofertą wypoczynku na wsi. Dla gości dostępne były przewodniki, foldery i mapy z ofertą turystyki wiejskiej i agroturystyki. Poza materiałami informacyjnymi odbywały się również warsztaty pt. „Witraże”, podczas których uczestnicy mogli wziąć udział w konkursach z nagrodami.
Smaki Regionów 2025 to nie tylko festiwal smaków, ale także inspiracja do wspierania polskich producentów i pielęgnowania tradycji, które łączą nas z naszą kulturą i historią.





